Okullardaki vaka artışları ve eğitim bileşenlerinin halen aşılanmamasını Eğitim Sen Bursa Şubesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Okullardaki vaka artışları ve eğitim bileşenlerinin halen aşılanmamasını Eğitim Sen Bursa Şubesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Okullardaki vaka artışları ve eğitim bileşenlerinin halen aşılanmamasını Eğitim Sen Bursa Şubesi İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı basın açıklamasıyla protesto etti.

Eğitim Sen üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, “Yüz yüze eğitimin ertelenmesi, aşının yaygınlaşması ve okullarda tüm tedbirlerin alınması” çağrısında bulundu.

Doğru eğitim politikaları yürütebilmek için

Pandemi sürecinde eğitim politikalarını doğru yürütebilmek için demokratik mekanizmalar oluşturmak, sendikalarla, veli dernekleriyle, öğrencilerle iletişim halinde olmak ve yapılan önerileri ciddiyetle ele alarak planlamalara dâhil etmek olmazsa olmazdır diyen Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem, “Ancak mevcut iktidarın otoriter ve anti-demokratik yaklaşımları sonucunda her karar tepeden alınmış ve ikide bir kararlar değiştirilerek, eğitim süreci içinden çıkılmaz bir hale sürüklenmiştir. Aşı ve diğer tüm tedbirler alınmadan yüz yüze eğitime başlanmamasına, tedbirler alındıkça hangi kademeler de başlanması gerektiğine, yazılı sınavların iptaline, sağlıklı ulaşımın sağlanmasına dair yapılan önerilerin hiçbiri iktidarın ve bakanlığın gündemine girmedi. Ortaya çıkan olumsuz tablonun sebebi bu otoriter ve tek merkezci yaklaşım” olduğunu söyledi.

Yüz yüze eğitimin nitelikli bir şekilde yürütülebilmesi için eğitim emekçileri, öğrenciler ve veliler açısından eğitim-öğretim ortamlarının sağlıklı ve güvenli olması gerektiğini söyleyen Erdem, “Bu güven duygusu onların eğitim ortamlarındaki psikolojik ve duygusal yeterlilikleri için önemlidir. Salgının giderek yükseldiği koşullarda eğitim emekçilerinin desteklenmesi gerekirken, halen aşı planlamasında 2. aşamanın 7. sırasında gösterilmeleri ve bir türlü öne alınmamaları, hem eğitim emekçileri hem de tüm eğitim bileşenleri açısından çok ciddi riskler barındırdığını” vurguladı.

Gerçek verileri neden açıklamıyorsunuz?

Şubemizin tespitlerine göre Bursa’daki okulların çoğunda COVİD testi pozitif olan öğretmenlerin olduğunu söyleyen Erdem, “Üye arkadaşlarımızdan gelen bilgilere göre vaka sayıları şimdiye kadarki sayıların en yükseğine ulaştığını” söyledi.

Önü alınamaz bir şekilde vakalar ve hasta sayıları tüm Türkiye’de hızla yükselirken eğitim alanında hiçbir tedbir alınmaması, yüz yüze eğitimin sürdürülebilirliğini tehlikeye attığını belirten Erdem, “Yapılan çağrılara rağmen başta aşı olmak üzere önlemler noktasında bir hazırlık gözükmemektedir. Tüm toplumumuzun sağlığı tehdit altındayken, sağlık örgütleri ve bilim insanları, sağlık hizmetleri, belediye temizlik hizmetleri ve gıda satışı dışında, gelir güvenceli 28 günlük kapanmayı önermektedir. Her şey yolundaymış gibi hareket eden MEB’in yüz yüze eğitimin sağlıklı ve güvenli şekilde devamını sağlayacak bir gücünün ve iradesinin olmadığı açıkça ortaya çıkmıştır.  “Eğitim, önlemler alınarak yüz yüze yapılmalıdır.” diyen bir sendika olarak, yüz yüze eğitimin ertelenmesini, aşılamaların hızlanmasını ve tüm tedbirlerin alınmasını” talep ettiklerini söyledi.

Mevcut koşullarda yüz yüze eğitimin ertelenmesi gerektiğini söyleyen Erdem, alınması gereken tedbirleri ise şöyle sıraladı:

  • Eğitim emekçilerinin iki doz aşılanması süreci hızla tamamlanmalıdır.
  • Eğitime ek bütçe oluşturulmalı, sağlıklı ve güvenli bir eğitim için ihtiyaç duyulan kadro atamaları yapılmalıdır.
  • Seyreltilmiş sınıf uygulamasını ortadan kaldıracak düzenlemeler yapılmamalıdır.
  • Maske ve hijyen malzemeleri konusunda sürekli ek takviyelerin yapılacağı bir düzenleme mutlaka planlanmalıdır.
  • Kalabalık okullarda, öğretmenler odası sayısının artırılması konusunda çalışma yürütülmelidir.
  • Kalabalık okullarda öğrenci ve öğretmen tuvalet sayılarının artırılması için çalışma yapılmalıdır.
  • Okullarda bir sağlık görevlisine gereksinme bulunmaktadır, bu ihtiyaca dönük çalışma yürütülmelidir.
  • Okullarda uygulanması gereken tedbirleri düzenli olarak denetleyecek ve eksikliklerin giderilmesi için çalışma yürütecek görevlendirmeler yapılmalıdır.
  • Eğitim bileşenlerinin sağlıklı ulaşımı için valilikler ve yerel yönetimlerle birlikte kapsamlı bir planlama hızla hayata geçirilmelidir.
  • Alınan önlemlerin kapsamı genişledikçe okullarımız kademeli olarak açılmalı, yaşamın tüm alanları kademeli bir şekilde normalleşme kapsamına alınmalıdır.

BursaMuhalif.com/Haber Merkezi

Benzer İçerikler

Bizi Takip Edin

En Üste Çık